لحظاتی چند با موسس

دانشگاه خصوصی ازهر

مصاحبه اختصاصی مجله ازهر با موسس دانشگاه خصوصی ازهر محترم الحاج دکتور سید ابوبکر متقی.

خواننده گان عزیز ازهر !

در این ویبسایت جهت آشنایی هر چه بیشتر شما عزیزان مصاحبه ای داریم با محترم الحاج دکتور سید ابوبکر متقی موسس دانشگاه خصوصی ازهر که اینک خدمت شما تقدیم میگردد.

–  جناب محترم دکتور صاحب ! با عرض سپاس از اینکه وقت گرانبهای خویش را در خدمت ما قرار داده و حاضر به مصاحبه با ما شدید لطفا در رابطه به تاریخچه مو سسه تحصیلات عالی خصوصی ازهر  معلومات داده و بفرمایید که هدف ازایجاد این مرکز تحصیلی چه بوده و این مرکز آیا با دانشگاه بین المللی الازهر  هم ارتباطی دارد یا خیر؟

-تشکر از این که لطف نموده با ما مصاحبه انجام دادید ، از شما تشکر مینماییم.

دانشگاه خصوصی ازهر در سال (1390) از وزارت محترم تحصیلات عالی جوازفعالیت خود را اخذ نموده و ثبت و راجستر  ریاست محترم دانشگاه ها وموسسات تحصیلات عالی خصوصی افغانستان گردید.

-تفاوت ها  ویژه گی ها این مرکز چه  بوده و چه امتیازی نسبت به  سایر تحصیلات عالی کشور دارد ؟

-موسسه تحصیلات عالی ازهر ویژه گی خاصی خود را دارد بدین معنا  که محصلان علاوه از آموزش نصاب  تحصیلی ی وزارت محترم تحصیلات عالی به نکات دیگری نیز توجه خاصی را مبذول داشته است که  آن عبارت از آموزش قرآن کریم، حفظ قرآنکریم، آموزش تجوید، آموختن زبان عربی، آموزش کمپیوتر و آموزش زبان  انگلیسی میباشد تا محصلین ما  در یک  فضای مطمئین به کسب معرفت مبادرت ورزند.

-فعلا تعداد استادان این موسسه تحصیلات عالی به چه تعداد بالغ شده و این استادان  دارای چه سویه تحصیلی اند ؟

– الحمد لله استادان این نهاد تحصیلی  به  سویه ماستر ودوکتورا میباشد که برخوردار از رتبه علمی پوهنیار الی پوهاند میباشند و تعداشان به 50 استاد می رسد.

-لطف نمایید که موسسه تحصیلات  عالی ازهر دارای کدام شعبات وبخش ها بوده واز کدام نصاب تحصیلی در این مرکزاستفاده به عمل می آیید؟

– مو سسه تحصیلات عالی  ازهر دارای چهار بخش میباشد  یکی پوهنحی حقوق و علوم سیاسی دومی پوهنحی تعلیم و تربیه سومی شرعیات و چهارمی پوهنحی اقتصاد که شامل بخش های شرعیات زبان عربی کمپیوتر ساینس و ریاضیات، ادیبات، فقه وقانون، تعلیات اسلامی، تفسیر و حدیث؛ عقیده و فلسفه؛ ثقافت اسلامی، قضا و سارنوالی، اداره و دپلوماسی، محاسبه، اقتصاد ملی و بانکدادری و غیره میباشد

-از دیدگاهی جناب محترم شما که عمر  درازی  را در راستای  تعلیم و تربیه اولاد کشورگذشتانده اید، وضعیت فعلی تحصیلات عالی را در کشور چگونه در میابید؟

-در رابطه به پاسخ سوال شما باید ابراز نمایم که بنده وضعیت فعلی تحصیلات عالی کشور را  امیدوار کننده میبینم ، زیرا کشور عزیز ما پس از سه دهه جنگ و ویرانی سر از میان ویرانه ها  بلند کرده و  تحصیلات عالی کشور ما نیز طی این دهه ها آسیب  های فراوانی و درد ناک را متحمل گردیده  که داستان غم انگیز دارد و خوشبختانه با آمدن نظام جدید و تدوین قانون اساسی افغانستان امید های خوابیده در دلهای مردم ما دوباره  جوانه زده و زمینه آن مساعد گردیده تا برای اولاد کشور زمینه تحصیلات عالی مساعد گردیده و در جنب موسسات دولتی موسسات تحصیلات عالی خصوصی نیزایجاد گردیده است که ما شاهد اشتراک جمعی کثیر از جوانان کشور هستیم  که در موسسات تحصیلات عالی خصوصی تحصیل مینماید و این آمر برای من دلگرم کننده میباشد و آینده افغانستان را روشن و نورانی میبینم زیرامن عقیده دارم که  سازنده گان اصلی کشورجوانان هستند و با لطف پروردگار و توجه به تربیه نسل جوان میتوانیم کشور خود را آباد و شگوفان سازیم.

به عنوان آخرین سوال دانشگاه خصوصی ازهر تا هنوز چند دوره فراغت داده است؟

الحمد لله دانشگاه خصوصی ازهر تا هنوز سه دوره محصلان و دانشجویان خود را فارغ داده است.

Add your review